Seramik Kaplama Nedir

Seramik kaplama, arabanın dış yüzeyine boyayı korumak amacıyla uygulanmaktadır. Ham maddesi cam içerikli bir maddedir. Uygulamadan önce bu madde, sıvı ve eser miktarda uçucudur. Uygulama sonrasında ise sertleşir ve kalıcı bir koruma kalkanı haline gelir. Sertlik dereceleri ise kullanılan ürüne ve uygulama şekline göre değişkenlik gösterebilir.

Seramik kaplama da temelde bir tür ciladır. Fakat bileşenlerinde bulunan silisyum oksit, seramik, cam, elmas, kil, gümüş, kuvars ve feldspat sayesinde çok daha kalıcı bir parlaklığın yanı sıra uzun süre kalıcı bir boya koruması da sağlanmaktadır. Bu sebeple araç sahipleri düz ciladan çok seramik kaplamayı tercih etmektedir.

Seramik Kaplama Nedir?

Seramik kaplamanın birçok faydası bulunmaktadır. Asit yağmurları, kostikli ürünlerin boyaya zarar verme durumları, çamur, toz ve kir gibi etmenlerin arabada zamanla oluşturduğu çizikler, çeşitli nedenlerden meydana gelen güneş yanmaları, güneşten gelen zararlı UV ışınlarının zamanla boyayı aşındırması, yollarda oluşabilecek tuz, asit ve endüstriyel tozlanmaların arabaya zarar vermesi gibi birçok durumdan boyayı korumaktadır. Bunun yanı sıra estetik olarak da parlak ve kaliteli bir görünüm sağlamaktadır. Seramik kaplamanın hidrofobik özelliği de bulunmaktadır. Bu özellik sayesinde araç yüzeyince toz, kir ve suyun tutunması imkânsız kale gelmektedir.

Seramik Kaplama Nasıl Uygulanır?

Seramik kaplamanın uygulama aşamaları ekstra zahmet istemese de dikkat edilmesi gereken bir uygulama türüdür.

  1. Öncelikle araç yıkanarak yüzeyin temizliği sağlanır. Sonrasında yıkama ile geçmeyen leke ve kirlerin temizlenmesi için kil ile temizleme işlemi uygulanır.
  2. Bir sonraki işleme kalın pasta işlemi denir. Bu işlemde sıvı zampara uygulaması yapılarak yüzeydeki çiziklerin giderilmesi ve matlaşan boyanın canlandırılması amaçlanır.
  3. Kaporta boyasına ise ince pasta adı verilen uygulama yapılır. Bu sayede araç yüzeyi de detaylıca temizlenmiş olur.
  4. Hare giderme uygulaması ile araç, oldukça parlak bir hale getirilir. Bu işlem sonucunda araç yüzeyi artık seramik kaplamaya uygun hale getirilmiş olur.
  5. Cilalama işlemi, kapalı bir ortamda ve yüksek ışık altında yapılmalıdır.  İşlemden 40 dakika sonra mikrofiber bezlerle araç yüzeyi parlatılmalıdır.
  6. Seramik kaplama işleminin yapıldığı ortamın sıcaklığı ise 10 – 25 derece olmalıdır. Bölgesel olarak yapılan uygulamalarda kesinlikle dikey hareketler kullanılmalıdır. 20 dakika sonra kuruyan seramik kaplama sonrası araç 24 saat sonra kullanılabilir duruma gelir.

LOCCA BLOG

Benzer Paylaşımlar

Locca Ajans

Göçük Düzeltme Aleti

Blue Garaj, göçük düzeltme aleti kullanarak, boyasız göçük düzeltme işlemi gerçekleştirmektedir. Göçük D�...

Devamını oku
Locca Ajans

Cam Filmi Nedir

Cam filmi, temelde termoplastik polimer reçinesinden üretilmektedir. Arabalara daha çok estetik bir görünüme sahip...

Devamını oku
image ×
Blue Garaj
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabilirim?
1